development

Door te luisteren naar 'problemen' waar mensen tegenaan lopen, kom je soms op ideeën om het op te lossen.

Dit leidt soms tot de ontwikkeling van nieuwe dingen.

OPMETEN VAN GEBOUWEN

Een dorpsgenoot en ondernemer vroeg me of ik iets kon bedenken om gebouwen in te meten. Het gemeente archief is in de tweede wereld oorlog afgebrand, dus van gebouwen en huizen van vóór die tijd zijn er geen tekeningen. aangezien veel van zijn klanten in huizen wonen van vóór 1945, heeft hij er veel werk aan om de informatie digitaal te krijgen.

Momenteel nog 'under construction' loopt een ontwikkeltraject naar de mogelijkheid om gebouwen op te meten. het idee is dat een lidar een scan maakt van enkele (tien)duizenden meetpunten, en dat slimme software hieruit de relevante informatie haalt, teneinde een tekening in een CAD-pakket te kunnen maken.

REMOTE DATA

Ja, er zijn nog genoeg plekken waar geen wifi beschikbaar is maar wel een mobiel netwerk. stel dat er (tijdelijk) behoefte is aan data, gemeten op die plek. Stuur je dan regelmatig iemand langs? Dat is duur en de ene persoon meet niet op precies dezelfde plek als de ander, zo wijst de praktijk uit. Soms is daardoor de duurbetaalde data niet betrouwbaar of bruikbaar.

 

Kan dat niet anders? Kun je niet 'low-budget', een met elektronica gevulde 'brooddoos' ergens neerzetten, ophangen of laten drijven, die één of meerdere meetwaarden naar een database schrijft, dagelijks of zelfs elk uur? Zodat 'de klant' vanachter zijn bureau vandaan over zijn data kan beschikken?

 

Ja, dat kan. de kastjes geven hun nummer, gps locatie, het tijdstip van de meting en natuurlijk de meetwaarden door.

Te denken valt aan temperatuur, lichtintensiteit, diverse gassen als CO en CO2, troebelheid, luchtvochtigheid, etc.

 

De klant volledig ontzorgd is het uitgangspunt en haalt eenvoudig de gevraagde data van een weblocatie.

De kastjes zijn te huur per maand, all inclusive.

Maak jouw eigen website met JouwWeb